Dunántúli KOEN bemutatónap volt Nagykanizsán

Dunántúli KOEN bemutatónap volt Nagykanizsán

A húsz éves Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány (röviden KOEN) munkája és tábori segédanyagai főként a határon túli gyülekezetek körében ismertek. Ám május 24. óta ez már múlt idő! Azon a napon ugyanis a KOEN dunántúli munkacsoportja bemutatta és elérhetővé tette a Vakációs Bibliahét programját Nagykanizsán, a református gyülekezeti teremben.

Az idei Vakációs Bibliahét programját a KOEN vajdasági munkacsoportja készítette el, és mutatta be Bácsfeketehegyen április 4-én a kárpát-medencei munkacsoportok részére. Az öt napra szóló program címe: Válaszút, mely Noé, Gedeon, Ruth, Dávid és Saul történetét dolgozza fel. Az ő döntéseik követendő példaként segítik a gyermekeket.

 

A Vakációs Bibliahét (VBH) programját szemléltetőeszközök, közösségformáló és üzenetmélyítő játékok, énekek, valamint zenei anyagok segítségével ismertette meg a résztvevőkkel a KOEN dunántúli munkacsoportja, melynek tagjai: Andrási Károlyné Tóth Franciska lábodi lelkipásztor, Gróf Karolina mezőcsokonyai gyermekmunkás, Kutasiné Molnár Boglárka kaposmérői lelkipásztor, Zajzon Istvánné Róza inkei lelkipásztor.

A VBH bőséges anyagából a résztvevők csupán ízelítőt kaphattak a bemutatón, de a megvásárolt csoportvezetői csomagban megtalálható kézikönyv és CD mellékletek segítségével a táborvezetőknek a gazdag anyag többi része rendelkezésükre áll.

A dunántúli gyülekezetek számára ajánlom a Vakációs Bibliahét programjának megvalósítását napközis tábor formájában, mert (1) kiváló alkalom arra, hogy a gyermekek játékos formában találkozzanak a Biblia üzenetével, (2) aktivizálhatóak a gyülekezetek a gyülekezeti tagok bevonásával, (3) kreatív ötletekkel van tele, (4) energiát spórolunk meg a kidolgozott anyaggal, (5) szegényebb gyülekezetek számára is elérhető áron kapható és valósítható meg.

A bemutató napon tizenegyen vettek részt a somogyi egyházmegyéből. Az érdeklődés csekély volt, de hamar híre ment a dolognak, és több csatlakozási szándék érkezett. Eleddig 23 programcsomagra és 1191 gyermekajándékra van igény.

Kutasiné Molnár Boglárka