Gyergyószentmiklósi Református Egyház - 2019

LÉGY PÉLDAKÉP !

Vakációs bibliahét


A Gyergyószentmiklósi Református Egyház szervezésében június 24-30 között Vakációs bibliahetet tartottak a Vaskertes Iskolában. A Vakációs bibliahét programját a KOEN Alapítvány dolgozta ki. A 2019-es esztendő nyári vakációs bibliaheteinek a programja a „GYERE UTÁNAM!” címet kapta. A fő üzenete ennek a hétnek arra épül, hogy a gyerekek is lehetnek példaképek mások előtt. Egy gyermek is lehet példa az osztálytársainak, a testvéreinek, a szüleinek, a gyülekezete tagjainak, az őt körülvevő embereknek. Nem csak jó példaképet kell látnia és választania egy gyermeknek, hanem ő maga is válhat példaképpé mások számára. A hét fő aranymondása: „Légy példa a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban.” (1 Timóteus 4, 12) volt.
A református vakációs bibliahéten 76 gyerek vett részt, ennek kb fele volt csak református, a többi többnyire katolikus, de volt unitárius résztvevő gyerek is.
A gyerekekkel 5 felnőtt és Mátyás István református lelkész foglalkozott, de a program lebonyolítását 15 lelkes fiatal is segítette. Ők konfirmációra készülő vagy frissen konfirmált 14-17 éves fiatalok. A Református Nőszövetség tagjai pedig segítettek a gyerekek étkeztetésében.
A foglalkozások hétfőtől péntekig naponta 9 és 13 óra között voltak megtartva. Vasárnap pedig az istentiszteleten, a templomban, a gyerekek bemutatták a héten tanultakat a szülőknek.
A tevékenységek színesek voltak: történetek bemutatása, éneklés, aranymondás tanulás, induló tanulás, kézműves foglalkozások és sok sok játék.
A program megszervezését a Communitas Alapítvány támogatta

 

Forrás: facebook.com