"Gondolatok, érzések!"

Gondolatok, érzések a KOEN Alapítvány által szervezett továbbképzőről 


Olyan jó rendszeresen megállni és csendben az életről és annak fordulópontjairól gondolkodni! Kiderült, hogy nem is muszáj megállni! „Fogjuk meg egymás kezét. Nyolc lépés előre, aztán nyolc hátra. Most befele fordulunk a körben és közelítünk egymáshoz, aztán távolodunk. Engedjük el egymás kezét, fogjuk meg másokét és kezdjünk mindent elölről.” Úgy-e egyszerű körtáncnak tűnik? Már néhány lépés után kiderült, hogy nemcsak az. Rádöbbenünk, hogy ilyen az élet. Minden pillanat az életre utal. Elindulunk, úton vagyunk, megérkezünk, valaki-valakik mellett elfoglaljuk a helyünket a közösségben. Aztán újrakezdjük. Cselekszünk, gondolkodunk, magunkba szállunk, alkotunk, imádkozunk, közben lépegetünk és megerősödünk vízszintes és függőleges kapcsolatainkban.
Már a találkozás elején megfogalmazódott bennem, hogy jó helyre jöttem, jó emberekkel vagyok körülvéve. Olyan facilitátorokkal és lelki vezetőkkel áldott meg az Úristen ezen a hétvégén, akik által az Úr mély, szeretetteljes élményekkel, párbeszédekkel, tapasztalatokkal gazdagít. Kedves emberek. Szolgák, szolgálattevők: a szeretettel, süteménnyel, ötletekkel fogadó nyíltszívű, mosolygós házigazda, a közösséget kapocsként összetartó, új vezetői szerepében azt gazdagítani törekvő hiteles szervező és kitartó barátnője, akik elhívták a két tanítót. Vidám, kedves, a titkok és a lelki ajándékok megosztásának szép és tartalmas módját kereső szolgák ők. A tartalom, az üzenet, a titkok hordozói: szóval, jelenléttel, tánccal, mosollyal, illattal, zenével, színekkel, alkotással, tapintással, sorolhatnám még mi mindennel formáltak, vezettek vagy kísértek az úton.
Közösségünk volt. Atyával, Fiúval, egymással a köztünk jelen levő Szentlélek által. Köszönöm.
Formálisan a találkozásról: 2017 augusztus 31 és szeptember 2 között a KOEN szervezésében, az EREK támogatásával közösségformáló hétvégét tartottunk Illyefalván a KOEN Erdélyi és Királyhágómelléki bemutatócsoportok tagjai számára. Meghívottaink voltak: Sipos Edit a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola tanára és Varga Veronika.

Zalányi Erzsébet (Zsike)

KOEN - Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány fényképe.

 

KOEN - Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány fényképe.KOEN - Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány fényképe.

KOEN - Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány fényképe.

KOEN - Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány fényképe.