Királyi kitűntetés Aly Juriens és Erika Stoffer részére

A KOEN Alapítvány mind a 3500 önkéntesének!

Szeretném nektek elmondani, hogy a Holland király magas rangú kitűntetésben részesítette Erika Stoffert és engem (Aly Jurienst), azért a munkáért, amelyet a KOEN Alapítványért végeztünk.

Dineke Rohaan április 24-én kapta meg ezt az érdemrendet a Kelet Európai Bizottságban Zwolleben és a KOEN Alapítványban végzett a tevékenységéért.

Ez a kitűntetés, úgy érezzük nektek is szól. Ti is önkéntesek vagytok a KOEN Alapítványban és dolgoztok azokkal a gyermekekkel, akik a KOEN Alapítvány Vakációs Bibliahetére érkeznek.


aly

A Holland Királyság ebben az évben 200 éves és már a kezdetek óta különleges kitűntetésekben részesíti azokat, akik rendkívüli dolgokat cselekednek, ezt az érdemrendet 1902-ben Julianna Királynő hozta létre.

Hollandiában megkaphatod ezt a kitűntetést, ha sok éven át aktív tagja vagy egy szociális projektnek. Ha a társadalomért dolgozol és valamit „másként” teszel.  Ha bárki azt gondolja, hogy valaki megérdemli ezt a magas rangú királyi kitűntetést, először elküldi az ajánlását a polgármesternek. A polgármester elkezd arról a személyről információkat gyűjteni és ezek után a kérést felküldi a Királyi Bizottság élé. A kérés a civil rendek részlegéhez kerül, akik belegyezésüket továbbítják a minisztériumba, majd a miniszter eldönti, hogy milyen kinevezésben részesíti a királyi felség az ajánlott személyt.

Láthatjátok ez egy hosszú folyamat és ezt azért írtam le nektek, hogy megértsétek, hogy ez egy nagyon különleges esemény. Több mint egy évbe telik a folyamat.

Először is Istennek vagyunk hálásak, mert Ő védett meg minket a sok-sok utazásban és egészen 2015-ig segített minket ebben a munkában. Mi neked is hálásak vagyunk, mert te is a 3500 önkéntes közé tartozol, akik Kelet Európában végzik ezt a szolgálatot.

Üdvözlettel

Aly Juriens – a Hollandiai KOEN Alapítvány elnöke