Közlemény

A Kárpát­medencében 25 éve munkálkodó hollandiai KOEN Alapítvány elnöke, a romániai KOEN Alapítvány alelnöke, Aly Jurjens, az alapítványok nevében 2015 elején azzal a kéréssel fordult a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez, hogy a további együttműködés elősegítése érdekében az egyházkerület egy új személyt jelöljön ki a nagyváradi munkacsoport vezetésére. Az új koordinátor kinevezése nem történt meg, ellenben egy, csupán jelzés szintű üzenetben - megköszönve az eddigi együttműködést is - a kerület kinyilvánította azon szándékát, hogy nem kíván tovább együtt dolgozni a KOEN Alapítvánnyal. Ezt sajnálattal vették tudomásul mind az Alapítványok munkatársai, mind pedig azok a csoportok, akik hosszú ideje közösen szolgálnak a nagyváradi munkacsoporttal együtt azért, hogy az evangélium minél több gyerekhez eljusson. 

A püspökség részéről küldött, a közös munka befejezésére vonatkozó üzenetet követően, az idei Vakációs Bibliahét kézikönyvének kinyomtatásakor és egyéb, a táborok előkészítését segítő eszközök beszerzésekor már nem számolt az alapítvány az említett egyházkerület azon gyülekezeteivel, akik a korábbi években e programot használva valósították meg táboraikat. Ugyanakkor, a református gyülekezetek gyermekeit szem előtt tartva, valamint figyelembe véve a megkeresést a lelkipásztorok, vallástanárok, táborvezetők részéről, a KOEN Alapítvány
lehetőséget biztosít arra, hogy a Vakációs Bibliahét idei programja a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeteibe, s ily módon a gyerekekhez eljusson. Az idei program április 17­én sorra került kárpátaljai bemutatóján, a KOEN munkacsoportok vezetői által elfogadott döntés szerint, azon gyülekezetek részére, akik április 30­ig regisztrálnak és megrendelik a KOEN Alapítvány 2015­ös programját, valamint a korábban megszokott összegben a könyvek, ill. táborozó gyerekek vonatkozásában az alapítvány felé eljuttatják támogatásukat május 4­ig, az alapítvány a tábori csomagot május közepéig biztosítani fogja. Ennek koordinációját a jelenlegi helyzetben, a Bihari Református Egyházmegye vezetősége és katekétikai felelőse vállalta. 

A programigénylő gyülekezeteknek, ill. egyházmegyéknek a következőket kell tenniük: 

2015. május 3-­ig kell regisztrálni a következő e­mail címen:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A határidő lejárta után nem lehetséges a program igénylése, mert az újabb és újabb regisztrálásokat  követő könyvnyomtatás nem megoldható. A támogatás befizetéséről is ezen az email címen kapnak majd tájékoztatást a regisztrálók. Regisztráció után, a koordinációt végző egyházmegye által összegyűjtött támogatást május 4-­ig átutalják a hollandiai központi számlaszámra. A vezetői kézikönyv kinyomtatása és a segédeszközök beszerzése után az igénylők a regisztráció során megadott e­mail címre értesítést kapnak a csomagok átvételéről.